[PRNewswire] 다카다 유스케 셰프, Inedit Damm Chefs' Choice Award 수상
-- 아시아 50대 베스트 레스토랑에서 선정돼
(오사카, 일본 2020년 3월 18일 PRNewswire=연합뉴스) 아시아 50대 베스트 레스토랑(Asia's 50 Best Restaurants)이 일본 오사카 La Cime의 다카다 유스케 셰프를 2020 Inedit Damm Chefs' Choice Award 수상자로 발표했다. 이 상은 아시아 50대 베스트 레스토랑 명단에 있는 동료 셰프들의 투표로 수상자를 선정된다. 다카다 셰프는 아시아 요리계에 대한 기여를 인정받아 이 상을 받게 됐다.
다카다 셰프는 오사카 쓰지 요리학원에서 공부한 후 2007년에 파리로 건너갔다. 파리에서는 Restaurant Le Taillevent와 Le Meurice 같이 호평받는 레스토랑에서 일했다. 2010년에 일본으로 돌아간 그는 오사카 혼마치에 La Cime를 열었다. 지난 10년 동안 그는 세련된 요리와 더불어 고전적인 프랑스 요리 기법에 일본의 제철 재료를 혼합하는 능력으로 동료들로부터 존경을 받았다.
다카다 셰프는 오사카의 요리 스포트라이트를 바꾸는 데 일조했다. 2019 아시아 50대 베스트 레스토랑 순위에서 14위에 오른 La Cime는 전 세계 미식가들이 오사카로 날아가서 그가 정교하게 플레이팅 한 요리를 체험하는 맛집이 됐다.
동료 투표로 선정되는 Inedit Damm Chefs' Choice Award의 기존 수상자 중에는 야마모토 세이지(2013년), 나리사와 요시히로(2018년), 하세가와 자이유(2019년) 등 일본 사람도 여럿 있다. 그 외에도 Andre Chiang (2014년), Richard Ekkebus (2015년), Paul Pairet (2016년), Dave Pynt (2017년) 등과 같은 아시아 요리계의 전설들도 다수 포함된다.
아시아 50대 베스트 레스토랑 콘텐츠 이사 William Drew는 "Inedit Damm Chefs' Choice Award를 통해 다카다 셰프의 동시대 셰프들은 그의 창의성과 장인정신에 대한 감탄을 표현했다"고 언급했다.
Damm 아시아태평양 마케팅 책임자 Maria Faus는 "Inedit Damm Chefs' Choice Award를 다카다 셰프에 수여하게 돼 영광"이라며 "그는 자신이 가진 일본의 뿌리에 신중하게 획득한 프랑스 기법을 완벽하게 결합한다"고 말했다. 이어 그는 "아시아 50대 베스트 레스토랑은 물론 이 특별한 상과 파트너십을 이어가게 된 것을 기쁘게 생각한다"면서 "이 상은 동료들로부터 인정받는 재능 있는 셰프에게 수여되는 것"이라고 설명했다.
다카다 셰프는 S.Pellegrino & Acqua Panna가 후원하는 제8회 연례 Inedit Damm Chefs' Choice Award 시상식에서 이 상을 받게 된다. 현재 아시아에서 여행이 제한되는 만큼, 올해 시상식은 가상 시상식 형태로 진행될 예정이다. 가상 시상식은 3월 24일(화요일) 4pm (HK/SG; 5pm JPN) 아시아 50대 베스트 레스토랑 페이스북 페이지[https://www.facebook.com/Asias50BestRestaurants/ ]와 유튜브 채널[https://www.youtube.com/user/worlds50best ]에서 스트리밍될 예정이다.
사진 - https://mma.prnewswire.com/media/1134773/Chef_Yusuke_Takada.jpg
Asia's 50 Best Restaurants has announced that chef Yusuke Takada of La Cime in Osaka, Japan, is the 2020 recipient of the Inedit Damm Chefs' Choice Award. Voted for by his fellow chefs on the Asia's 50 Best Restaurants list, the award acknowledges Chef Takada's contributions to Asia's culinary scene.
로고 - https://mma.prnewswire.com/media/1085423/50_Best_Asia_Restaurants_Logo.jpg
Asia's 50 Best Restaurants 2020 Logo (PRNewsfoto/Asia's 50 Best Restaurants 2020)
문의
CatchOn
A Finn Partners Company
이메일: asias50best@finnpartners.com
전화: +852-2566-8988
출처: Asia's 50 Best Restaurants 2020
Asia's 50 Best Restaurants Honours Chef Yusuke Takada of La Cime With Inedit Damm Chefs' Choice Award
OSAKA, Japan, March 18, 2020 /PRNewswire/ -- Asia's 50 Best Restaurants has announced that chef Yusuke Takada of La Cime in Osaka, Japan, is the 2020 recipient of the Inedit Damm Chefs' Choice Award. Voted for by his fellow chefs on the Asia's 50 Best Restaurants list, the award acknowledges Chef Takada's contributions to Asia's culinary scene.
Takada studied at the Tsuji Culinary Institute in Osaka before moving to Paris in 2007, where he worked at lauded institutions such as Restaurant Le Taillevent and Le Meurice. Returning to Japan in 2010, he opened La Cime in Osaka's Hommachi district. Over the last decade he has earned the respect of his peers with his refined dishes and ability to blend classic French cooking techniques with seasonal Japanese ingredients.
Takada has helped turn the culinary spotlight on Osaka. Currently ranked No.14 on the 2019 list of Asia's 50 Best Restaurants, La Cime has become a destination for gourmets from around the world who fly to Osaka to experience the chef's exquisitely plated creations.
Former recipients of the peer-voted Inedit Damm Chefs' Choice Award include a number of Takada's compatriots, including Seiji Yamamoto (2013), Yoshihiro Narisawa (2018) and Zaiyu Hasegawa (2019), as well as other Asia-based culinary legends such as Andre Chiang (2014), Richard Ekkebus (2015), Paul Pairet (2016) and Dave Pynt (2017).
William Drew, Director of Content at Asia's 50 Best Restaurants, says: "Through the Inedit Damm Chefs' Choice Award, chef Yusuke Takada's contemporaries have expressed their admiration for his creativity and craftsmanship."
Maria Faus, Marketing Manager Asia and Pacific for Damm, says: "We are honoured to give the Inedit Damm Chefs' Choice award to Yusuke Takada, a chef who perfectly combines his Japanese roots with studiously acquired French techniques. We are happy to keep partnering with Asia's 50 Best Restaurants and this special award, which sees the talent of an individual chef recognised by his peers."
Chef Takada will be honoured as part of the eighth annual Asia's 50 Best Restaurants awards, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna. As a result of current travel restrictions in Asia, this year's event takes the form of a virtual awards ceremony, streaming on the Asia's 50 Best Restaurants Facebook page [https://www.facebook.com/Asias50BestRestaurants/ ] and YouTube channel [https://www.youtube.com/user/worlds50best ] starting at 4pm (HK/SG; 5pm JPN) on Tuesday, 24th March.
Photo - https://mma.prnewswire.com/media/1134773/Chef_Yusuke_Takada.jpg
Asia's 50 Best Restaurants has announced that chef Yusuke Takada of La Cime in Osaka, Japan, is the 2020 recipient of the Inedit Damm Chefs' Choice Award. Voted for by his fellow chefs on the Asia's 50 Best Restaurants list, the award acknowledges Chef Takada's contributions to Asia's culinary scene.
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1085423/50_Best_Asia_Restaurants_Logo.jpg
Asia's 50 Best Restaurants 2020 Logo (PRNewsfoto/Asia's 50 Best Restaurants 2020)
Contact:
CatchOn
A Finn Partners Company
Email: asias50best@finnpartners.com
Phone: +852-2566-8988
Source: Asia's 50 Best Restaurants 2020
[편집자 주] 본고는 자료 제공사에서 제공한 것으로, 연합뉴스는 내용에 대해 어떠한 편집도 하지 않았음을 밝혀 드립니다.
(끝)
<저작권자(c) 연합뉴스, 무단 전재-재배포 금지>