[PRNewswire] INC - 높은 견과류 소비, 고령자의 인지력 감퇴 예방에 일조

입력 2019-11-29 01:07
[PRNewswire] INC - 높은 견과류 소비, 고령자의 인지력 감퇴 예방에 일조

(레우스, 스페인 2019년 11월 29일 PRNewswire=연합뉴스) INC가 자금을 지원하고, Molecular Nutrition & Food Research[1]에 발표된 최근 연구에 따르면, 견과류 섭취량이 많으면 고령자의 인지력 감퇴를 예방하는 데 도움이 된다고 한다.

여러 연구원으로 구성된 팀이 견과류 섭취량이 높은 식이가 연령 관련 인지력 감퇴를 예방하는 데 도움이 되는지 3년 동안 조사했다.

이탈리아 키안티의 고령자 인구를 대상으로 하는 대표 인구 기반 연구가 InCHIANTI 코호트에서 65세 이상의 치매 고령자 총 119명을 선정했다. 참가자들은 견과류 섭취에 따라 선정됐다: 견과류 무섭취 소비자 및 규칙적인 견과류 소비자(≥2.9 g/일).

유효한 식품 빈도 설문지나 페놀성 화합물 특성화를 위한 분석 도구를 이용해 연구 시작점에서 견과류 노출을 측정했다. 그뿐만 아니라 간이 정신 상태 검사 테스트를 통해 인지력 감퇴도 측정했다.

연구 결과, 119명의 피실험자 중 38명의 인지력이 감퇴했다. 이 중 28명이 견과류 무섭취 소비자 집단에 속했고, 10명이 견과류 소비자 집단에 속했다. 두 집단 모두에서 식이 표지자나 비뇨기 표지자 모델을 이용해 측정한 견과류 소비량이 낮은 인지력 감퇴와 연관이 있는 것으로 나타났다.

바르셀로나 대학 ICREA Academia 교수이자 CIBERFES 노쇠 및 건강한 노화 그룹 리더이며, 이번 연구의 수석 연구원인 Andres-Lacueva는 "대사산물 패널 사용으로 견과류 노출에 관한 정확하고 보완적인 정보를 제공하고, 식이 정보를 이용한 결과를 강화할 수 있다"고 말했다.

이 연구는 INC의 지원으로 진행됐다.

International Nut and Dried Fruit Council(INC) 소개

INC는 국제적으로 견과류와 건과류 산업을 통솔하는 단체다. INC는 80개국 이상에서 800개가 넘는 견과류 및 건과류 업체를 회원사로 두고 있다. INC 회원사는 견과류와 건과류 부문에서 글로벌 상업 '직매' 거래량 중 85% 이상을 차지한다. INC의 사명은 세계 견과류 및 건과류 산업의 지속 가능한 성장을 촉진하는 것이다. INC는 견과류와 건과류에 대한 건강, 영양, 통계, 식품 안전 및 국제 표준과 규정을 다루는 주요 국제 단체다.

[1] Rabassa, M., Zamora-Ros, R., Palau-Rodriguez, M., Tulipani, S., Minarro, A., Bandinelli, S., … Andres-Lacueva, C. (2019). Habitual Nut Exposure, Assessed by Dietary and Multiple Urinary Metabolomic Markers, and Cognitive Decline in Older Adults: The InCHIANTI Study. Molecular Nutrition & Food Research, e1900532.

사진: https://mma.prnewswire.com/media/1036636/Nuts_and_Cognitive_Decline.jpg

Nuts and brain health.

로고: https://mma.prnewswire.com/media/1036637/INC_Logo.jpg

INC Logo

출처: INC International Nut and Dried Fruit Council

INC: Higher Nut Consumption May Help Prevent Cognitive Decline in the Elderly

REUS, Spain, Nov. 29, 2019 /PRNewswire/ -- A recent INC-funded study, published in Molecular Nutrition & Food Research[1], showed that a high intake of nuts may help protect the elderly from cognitive decline.

A team of researchers examined whether a diet high in nuts might help protect against age-related cognitive decline over a three-year period.

A total of 119 participants aged 65 and over with dementia were selected from the InCHIANTI cohort, a representative population-based study of elderly residents of Chianti, Italy. Participants were selected based on their nut intake: non-nut consumers and regular nut consumers (≥2.9 g/day).

Nut exposure was measured at the beginning of the study with a validated food frequency questionnaire or with an analytical tool for the characterization of phenolic compounds. In addition, cognitive decline was measured using the Mini-Mental State Examination test.

Researchers found that, from 119 subjects, 38 participants experienced cognitive decline, 28 from the non-nut consumers group and 10 from the nut consumers group. Nut consumption estimated either by the dietary marker or by the urinary marker model was in both cases associated with lower cognitive decline.

"The use of a panel of metabolites provides accurate and complementary information on nut exposure and reinforces the results obtained using dietary information," states Prof. Andres-Lacueva, ICREA Academia at the University of Barcelona, Group leader of CIBERFES on Frailty and Healthy Aging and principal investigator of the study.

The study was supported by the INC.

About the International Nut & Dried Fruit Council

The INC is the international umbrella organization for the nut and dried fruit industry. Its members include more than 800 nut and dried fruit sector companies from over 80 countries. INC membership represents over 85% of the world's commercial "farm gate" value of trade in nuts and dried fruit. The INC's mission is to stimulate and facilitate sustainable growth in the global nut and dried fruit industry. It is the leading international organization on health, nutrition, statistics, food safety, and international standards and regulations regarding nuts and dried fruit.

[1] Rabassa, M., Zamora-Ros, R., Palau-Rodriguez, M., Tulipani, S., Minarro, A., Bandinelli, S., … Andres-Lacueva, C. (2019). Habitual Nut Exposure, Assessed by Dietary and Multiple Urinary Metabolomic Markers, and Cognitive Decline in Older Adults: The InCHIANTI Study. Molecular Nutrition & Food Research, e1900532.

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Nuts and brain health.

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Source: INC International Nut and Dried Fruit Council

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